Meme stock

Aandeel Robinhood schiet nu toch omhoog: +120 procent

04 augustus 2021 16:37 Aangepast: 04 augustus 2021 22:36
Baiju Bhatt (l) en Vladimir Tenev, de oprichters van Robinhood, op Wall Street. Beeld © AP

Het aandeel van Robinhood, de gratis beleggingsapp die deze week zelf naar de beurs ging, is bezig aan een ongekende opmars. Na een teleurstellend beursdebuut vorige week, gaat het aandeel deze week als een raket omhoog.

De koers stond bij het sluiten van de Amerikaanse beurs op ruim 70 dollar. Vorige week werd Robinhood voor 38 dollar per aandeel naar de beurs gebracht. Dat was op zich al een tegenvaller. Maar op de eerste dag verloor het ook nog eens 8 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beleggers hebben geen interesse in beleggersapp Robinhood

Hoe anders is dat nu. De koers ging vandaag door het dak, en stond even op 82 dollar, waarna de handel tijdelijk werd stilgelegd. Op dat moment stond er een weekwinst van 120 procent op de borden.

Die euforie is nu (voorlopig) weer een beetje getemperd. Maar met een waarde van 70 dollar wordt er nog altijd een dagwinst van meer dan 50 procent genoteerd.

Meme stock

Daarmee lijkt Robinhood ook zelf een zogenoemde meme stock te zijn geworden: aandelen die enorm in prijs worden opgedreven door particuliere beleggers die elkaar opjutten op internetfora.

Zo ging eerder dit jaar de waarde van het bedrijf Gamestop door het dak. Niet omdat er nu zulke goede cijfers werden geschreven, maar omdat particulieren massaal gingen inkopen. Daarover tipten ze elkaar op internetfora, en sloegen aandelen in via – je raadt het al – gratis beleggersapp Robinhood.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze student (19) stak al zijn spaargeld in GameStop (en verloor bijna alles)

Door de gigantische koersstijging van vandaag is Robinhood nu op papier zo’n 56 miljard dollar (47 miljard euro) waard. Op vrijdag was dat nog maar 28 miljard.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van