Strijd verder opgevoerd

Chinese centrale bank blijft cryptomarkt hard aanpakken

31 juli 2021 13:41 Aangepast: 31 juli 2021 14:59
De Chinese centrale bank in Peking. Beeld © SOPA Images

De Chinese centrale bank gaat door met de harde aanpak van de markt voor digitale munten, zo werd zaterdag gemeld. De afgelopen tijd treden de Chinese autoriteiten steeds strenger op tegen de handel in cryptomunten vanwege zorgen over onder meer fraude en witwassen.

Daarnaast wordt ook het minen van digitale valuta in China steeds meer aan banden gelegd vanwege het hoge energieverbruik dat daarmee gepaard gaat.

Bedreiging stabiliteit

Peking is bezorgd over de financiële risico's die met crypto's zijn gemoeid. Volgens China worden cryptomunten vaak gebruikt voor zwarte handel, wapensmokkel, gokken en drugshandel.

De overheid heeft grote banken en betalingsdienstverleners verboden actief te zijn met de handel in digitale munten en diensten voor transacties met crypto's. China zegt dat digitale munten een bedreiging voor de financiële stabiliteit vormen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bitcoin spuit weer omhoog dankzij Amazon en Elon Musk

Daarnaast is China bezig het minen van digitale munten zoals bitcoins tegen te gaan. Het grote energieverbruik staat volgens de officiële lezing haaks op de duurzame ambities van China, dat een belangrijke speler is bij het minen van crypto's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van