ACM grijpt in

Verkoop van crematoria nodig door overname van Yarden

26 juli 2021 18:44 Aangepast: 26 juli 2021 18:50
Beeld © Bram Saeys

Uitvaartbedrijf DELA mag onder voorwaarden Yarden overnemen. De uitvaartondernemingen moeten wel zeven crematoria en twee uitvaartcentra verkopen aan een andere partij. Op die manier blijven er voldoende alternatieven voor consumenten, zo meent de Autoriteit Consument en Markt (ACM) .

Yarden moet haar crematoria in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo verkopen aan een andere partij. En DELA moet het crematorium in Spijkenisse van de hand doen. Alleen dan mag DELA concurrent Yarden overnemen, zo heeft de ACM besloten. 

Ook twee uitvaartcentra van Yarden in Veldhoven en Venray moeten worden verkocht. De ACM moet de kopers voor de verschillende locaties goedkeuren. 

DELA wil Yarden al langer overnemen. In 2020 werden de plannen nog afgeblazen omdat er onzekerheid was over de financiële verplichting die Yarden had aan honderdduizenden polishouders, maar later kwam het plan weer uit de ijskast. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitvaartorganisatie DELA neemt noodlijdend Yarden toch over

Door de overname komt er zekerheid voor de polishouders van Yarden. DELA garandeert de 390.000 houders van de naturapolissen dat ze de komende tien jaar niet hoeven bij te betalen als ze gebruikmaken van het eigen uitvaartbedrijf van de organisatie.

Draagt Elkanders Lasten, zoals de volledige naam van DELA luidt, heeft ongeveer 2000 medewerkers en ruim 4 miljoen verzekerden. Jaarlijks voert het bedrijf zo'n 45.000 uitvaarten uit. Bij Yarden werken 900 mensen en 200 vrijwilligers. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitvaartbedrijf Dela trekt stekker uit overname noodlijdend Yarden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van