Geld van de stichting

Bill en Melinda Gates doneren 2 miljard voor bestrijden ongelijkheid man/vrouw

30 juni 2021 19:34 Aangepast: 30 juni 2021 19:37
Melinda Gates kondigt een donatie van 2,1 miljard euro aan voor het bestrijden van vrouwenongelijkheid, juni 2021. Beeld © AP | Associated Press

De stichting van Bill en Melinda Gates doneert 2,1 miljard dollar (1,7 miljard euro) voor het bestrijden van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het is de eerste grote belofte om geld te geven na de breuk van het echtpaar.

Het geld zal de komende vijf jaar gebruikt worden om de economische zelfstandigheid van vrouwen wereldwijd te bevorderen. Ook is het bedoeld om vrouwen en meisjes te helpen bij familieplanning en om vrouwen sneller in leidinggevende functies te krijgen, meldt de Bill & Melinda Gates Foundation.

Het bekendmaken van de donatie komt aan het begin van het Generation Equality Forum van de Verenigde Naties, dat deze dagen wordt gehouden in Parijs. "De wereld vecht al decennia voor gendergelijkheid, maar de vooruitgang is traag", aldus Melinda French Gates in het persbericht. 

Melinda's strijd

De strijd voor gelijkheid tussen man en vrouw ligt French Gates na aan het hart, meldt de Financial Times. In de afgelopen jaren heeft zij dit haar belangrijkste missie op het gebied van filantropie gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bill en Melinda Gates hebben 121,5 miljard euro te verdelen

Naast haar rol bij de stichting die ze samen met haar inmiddels ex-man Bill heeft, heeft zij ook een eigen investeringsfonds met een vermogen van 5 miljard dollar dat puur is gericht op vrouwenzaken. 

Hoe lang nog samen?

En ook nu is er onzekerheid over de toekomst van de stichting, na de scheiding van het echtpaar. Bij die scheiding werd aangekondigd dat er niets zou veranderen, maar mede door het opstappen van miljardair Warren Buffett uit het bestuur, wordt betwijfeld of de twee exen wel samen in de stichting actief kunnen blijven. 

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van