Nieuw advies

Terug naar kantoor, maar niet allemaal tegelijk

19 juni 2021 15:36
Straks geen pauze meer in de tuin, maar 'gewoon' weer in de kantoortuin. Beeld © HH/Harold Versteeg

‘Werk thuis tenzij het niet anders kan’, dat advies laat het kabinet los. Mogen we dan maandag 28 juni weer met zijn allen op kantoor verschijnen? En wat als je daar nou helemaal geen zin in hebt? Dit zijn je rechten en plichten als werknemer.

Op zaterdag 26 juni vervalt het dringende advies om zoveel mogelijk thuis te werken, kondigde demissionair premier Mark Rutte gisteravond aan.

Mondkapje voorlopig verplicht

Het wordt vervangen door een nieuw advies: wees maximaal 50 procent van je werktijd aanwezig op kantoor. Dit moeten werknemers en werkgevers onderling overleggen. De regel om 1,5 meter afstand te houden, geldt nog wél. Ook in de bedrijfskantine en de lift.

Het kabinet roept mensen verder op om zoveel mogelijk buiten de spits naar kantoor te gaan. In het openbaar vervoer blijft het dragen van een mondkapje voorlopig nog verplicht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongere medewerkers de dupe van thuiswerken na corona

Geen poot om op te staan

Sta jij te springen om weer op de werkvloer te bivakkeren, maar is je werkgever nog terughoudend? Dan heb je als werknemer waarschijnlijk pech. Het thuiswerkadvies is uiteindelijk niet meer dan dat: een advies.

"Binnen de abnormale omstandigheden die deze coronacrisis met zich meebrengt, is thuiswerken een compleet redelijk verzoek dat de werkgever gewoon van je kan vragen", zei hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp eerder al tegen RTL Z. "Wil je desondanks toch naar kantoor komen, dan heb je juridisch gezien geen poot om op te staan."

Bekijk ook deze video: terug naar kantoor na corona?

Dit kan een werkgever van je vragen, vertellen experts aan RTL Z.

Werkweigering

Andersom kun je een verzoek van je werkgever om weer naar kantoor te komen niet zomaar naast je neerleggen.

Formeel is het werkweigering als je zelf besluit niet naar kantoor te komen. Als je werkgever een goede reden heeft en de werkplek gezond en veilig is, dan zul je wel moeten, aldus Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht bij juridisch dienstverlener DAS.

Grote bedrijven nog terughoudend

Als je zelf bijvoorbeeld in een risicogroep valt voor corona, met chronisch zieken samenwoont of zwanger bent, zou dat een situatie moeten zijn waarin de werkgever accepteert dat je niet naar kantoor komt.

De toenemende vaccinatiegraad kan voor werkgevers zeker een aanvullend argument zijn om werknemers weer naar kantoor te laten komen, zegt Besselink. "Al zien we dat werkgevers nog best terughoudend zijn, zeker van grote bedrijven. Met name bij kleinere bedrijven en mkb’ers zie je de wens om werknemers weer op kantoor te hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een op de vijf werkgevers wil personeel weer fulltime op kantoor hebben

Niet eenzijdig wijzigen

Het is overigens nog steeds aan je werkgever om voor een gezonde en schone werkplek te zorgen. Dat geldt ook voor je thuiswerkplek (mocht je baas daar het afgelopen jaar nog niet aan toe zijn gekomen).

Mocht je werkgever willen dat je gehoor geeft aan de oproep om buiten de spits te reizen, dan kan dat níet zomaar. Je arbeidsomvang, dus de uren en dagen waarop je werkt, mag je werkgever niet zomaar eenzijdig wijzigen.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van