Kregen 1 miljoen euro

Amerikaans duo hielp Ghosn bij spectaculaire ontsnapping in kist

14 juni 2021 10:22 Aangepast: 14 juni 2021 10:35
Carlos Ghosn. Beeld © AFP

Een Amerikaanse vader en zoon kregen 1,3 miljoen dollar (1 miljoen euro) voor hun aandeel in de spectaculaire ontsnapping van voormalig automagnaat Carlos Ghosn. Met hulp van het duo ontvluchtte de oud-topman Japan in 2019 in een kist aan boord van een privéjet. 

Ex-commando Michael Taylor en zijn zoon Peter bekenden vandaag in een rechtbank in Tokio schuld voor hun bijdrage aan de ontsnapping van Ghosn, meldt persbureau Reuters

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Gevallen autobaas Carlos Ghosn moet Nissan-Mitsubishi 5 miljoen terugbetalen

Spectaculaire ontsnapping

Ghosn is de voormalig topman van Renault, Nissan en Mitsubishi. Hij zat vast in Japan op verdenking van fraude. In december 2019 slaagde hij erin het land te ontvluchten waar hij in huisarrest zat. 

Hij omzeilde de bewaking bij zijn huis en vloog met een privévliegtuig naar Istanboel. Dat zou hem zijn gelukt door zich te verstoppen in een kist voor geluidsapparatuur. 

Volgens de openbaar aanklager in Japan hielpen de mannen Ghosn te ontsnappen in de kist. Toen de rechter vandaag vroeg of er iets mis was met de aanklacht antwoordden ze allebei 'nee', bericht Reuters. 

Uitgeleverd door de VS

De Taylors werden in maart door de VS uitgeleverd aan Japan. Ze zitten in dezelfde gevangenis waar Ghosn ook vastzat. Er hangt ze een gevangenisstraf van maximaal drie jaar boven het hoofd. 

Ghosn slaagde erin om vanuit Turkije door te vliegen naar Libanon. Het land waar hij opgroeide heeft geen uitleveringsverdrag met Japan. Ghosn ontkent dat hij iets fout heeft gedaan en verblijft nog steeds in Libanon. 

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van