Verstandig Beleggen

Of Bitcoin populairder is geworden sinds we thuiswerken? Jazeker!

09 juni 2021 12:00
Erik Scherder over wat de link van Bitcoins en thuiswerken is Beeld © RTL Z Beursspel

Samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder kijken we vier afleveringen naar hoe onze hersenen reageren als we beleggen. In dit laatste item zoomen we in op de vraag of Bitcoin aan populariteit heeft gewonnen sinds we en masse aan de keukentafel werken.

Hoewel we gelukkig inmiddels niet meer in een keiharde lockdown zitten, werkt de meerderheid nog steeds vanuit huis. Om het onszelf zo plezierig mogelijk te maken, zoeken we volgens de hoogleraar neuropsychologie naar manieren om een fijn gevoel te krijgen. Van snacks tot Bitcoins, ze maken ons blij. Hoe dat zit, legt hij in onderstaande video uit.

Voordat je de beurs op gaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Meld je dan aan voor het RTL Z Beursspel. Dit is een digitale omgeving waarin je zonder risico's kunt oefenen met beleggen, en kunt meekijken in andermans portefeuille.

De basis van beleggen leren? Maak hier je portefeuille bij het Beursspel aan.

Het Beursspel is uitgespeeld. In het najaar zijn we weer terug met een nieuwe editie. Houd de website in de gaten voor de exacte startdatum.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Ups and downs

Beleggen, een rollercoaster aan emoties

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van