Jim & Janneketaal

Bestens of limiet orders, waar kies je voor op de beurs?

08 juni 2021 09:00 Aangepast: 08 juni 2021 13:58
Jim & Janneke leggen de twee type kooporders uit Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks leggen Janneke Willemse en Jim Tehupuring startende beleggers in jim-en-janneketaal een belangrijk begrip of vraagstuk uit. In deze laatste aflevering vertellen ze hoe je, na het openen van een beleggingsrekening, je je eerste orders plaatst.

Aandelen of andere beursgenoteerde producten koop je via een beleggingsrekening. Op die digitale plek leg je een kooporder in. Nu kun je kiezen tussen een bestens of limiet order. Jim en Janneke leggen de ordertypes uit waar je op de beursvloer mee te maken krijgt. 

Voordat je de beurs op gaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Meld je dan aan voor het RTL Z Beursspel. Dit is een digitale omgeving waarin je zonder risico's kunt oefenen met beleggen, en kunt meekijken in andermans portefeuille.

Neem hier een kijkje in de portefeuilles van (startende) beleggers.

Het Beursspel is uitgespeeld. In het najaar zijn we weer terug met een nieuwe editie. Houd de website in de gaten voor de exacte startdatum.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Hop, de beurs op!

Zo open je een beleggingsrekening

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van