Beursspel TV

Paniek op de beurs? Het lijkt een storm in een glas water

28 mei 2021 12:00
Jim Tehupuring over 'paniek' op de beursvloer Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks kijken Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV naar opvallend beursnieuws en delen ze slimme beleggingstips.

In deze uitzending aandacht voor nieuws dat er voor beleggingsexpert Jim Tehupuring de afgelopen dagen uitsprong. Wat het is? De rentekoers en inflatie. Waar we een paar weken geleden nog werden gewaarschuwd dat de inflatie wel eens heel hard zou kunnen oplopen, kwam een gerenommeerde bankier van de Federal Reserve, het instituut dat risico's voor het Amerikaanse financiële systeem bewaakt, met een opvallende mededeling. Zo zal de inflatie niet hard oplopen en controleerbaar blijven, en zal de rente niet verticaal omhoog schieten. Een geruststellende boodschap voor beleggers dus.

Verder krijg je in jim-en-janneketaal het succes van periodiek beleggen uitgelegd, en vertelt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over de rollercoaster aan emoties waar je bij beleggen mee te maken krijgt.

Voordat je de beurs op gaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Speel dan tot en met vrijdag 28 mee met het RTL Z Beursspel. Zodra het spel is uitgespeeld, houdt het beleggen niet op. Je houdt namelijk toegang tot je portefeuille. Geen spelelement meer, maar nog wel een omgeving waarin je zonder risico's kunt oefenen met beleggen, en kunt meekijken in andermans portefeuille.

Neem hier een kijkje in de portefeuilles van (startende) beleggers.

Beursspel TV, elke donderdag om 9:45 en vrijdag om 9:15 op RTL Z.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Breinbrekers

Hoe ga je om met emoties bij beleggen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van