Beursspel TV

Belangrijke lessen uit de beurshistorie

27 mei 2021 18:38 Aangepast: 27 mei 2021 18:48
Janneke Willemse presenteert wekelijks het RTL Z Beursspel Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks kijken Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV naar opvallend beursnieuws en delen ze slimme beleggingstips.

Waar beleggingsexpert Jim normaal gesproken moet cherrypicken welk beursnieuws hij wil bespreken, gebeurde er de afgelopen dagen opvallend weinig. Ook wel eens lekker, zo'n rustiger weekje. En dus haalt hij een paar historische beursfeiten aan, zoals de olieprijs en het 125-jarig jubileum van de Amerikaanse Dow Jones. Welke lessen kunnen we hieruit halen? Is het bijvoorbeeld wel slim om nu aandelen van olie- en gasgiganten te kopen?

Verder neemt Janneke Willemse je mee in de wereld van periodiek beleggen, en bespreekt beurscommentator Durk Veenstra de klassieker "the trend is your friend."

Voordat je de beurs op gaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Speel dan t/m vrijdag 28 mee met het RTL Z Beursspel. Zodra het spel is uitgespeeld, houdt het beleggen niet op. Je houdt namelijk toegang tot je portefeuille. Geen spelelement meer, maar nog wel een omgeving waarin je zonder risico's kunt oefenen met beleggen, en kunt meekijken in andermans portefeuille.

Neem hier een kijkje in de portefeuilles van (startende) beleggers.

Beursspel TV, elke donderdag om 9:45 en vrijdag om 9:15 op RTL Z.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Beleggen en ons brein

Hoe ga je om met emoties bij beleggen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van