Jim & Janneketaal

Wat is het verschil tussen actief en passief beleggen?

25 mei 2021 12:00
Jim en Janneke leggen de type beleggers uit Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks leggen Janneke Willemse en Jim Tehupuring startende beleggers in jim-en-janneketaal een belangrijk begrip of vraagstuk uit. Deze week is de vraag wat het verschil is tussen actief en passief beleggen.

Actief en passief beleggen, wel eens van gehoord? In jim-en-janneketaal krijg je tekst en uitleg over wanneer je voor de passieve, actieve of een-mix-van-beiden strategie kiest. Bovendien kaarten ze aan hoe de beroemde belegger Warren Buffett in de 'wedstrijd' staat.

Voordat je de beurs op gaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Speel dan t/m vrijdag 28 mee met het RTL Z Beursspel. Maar zodra het spel is uitgespeeld, houdt het beleggen niet op. Je houdt namelijk toegang tot je portefeuille. Geen spelelement meer, maar nog wel een omgeving waarin je zonder risico's kunt oefenen met beleggen. Daarnaast kun je altijd een blik werpen op de portefeuilles van mede-beleggers en er lering uit trekken.

Meld je hier aan.

Meespelen is tijdens de volledige speelperiode t/m 28 mei mogelijk.

Jim & Janneketaal wordt elke vrijdag om 9:15 op RTL Z uitgezonden.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Analyse in 6 stappen

Hoe bepaal je de potentie van aandelen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van