Beursspel TV

Hoe ga je om met emoties bij beleggen?

21 mei 2021 12:00
De drie experts over emoties bij beleggen Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks kijken Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV naar opvallend beursnieuws en delen ze slimme beleggingstips.

Deze editie highlighten we de zachte kant van beleggen: emoties. Want zijn de twee wel een match? Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder laat zien hoe het kan dat succes op de beurs je een heerlijk gevoel geeft. Verder doen Jim en Durk een boekje open over in hoeverre zij eigenlijk hun gevoelens bij stijgende en dalende beurskoersen onder controle hebben. En tot slot wordt in jim-en-janneketaal het verschil tussen actief en passief beleggen besproken. Welke van de twee strategieën vindt ons brein fijner? Kijk en speel mee.

Niet de financiële risico's, wel de test wat beleggen met je emoties doet. Speel tot en met 28 mei mee met het RTL Z Beursspel. Ook na die tijd kun je blijven inloggen, oefenen en een blik werpen op andermans portefeuille.  

Meld je hier aan.

Inschrijven is tijdens de volledige speelperiode t/m 28 mei mogelijk.

Beursspel TV, elke donderdag om 9:45 en vrijdag om 9:15 op RTL Z.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Koersen in beweging

Beleggers worden angstig, wat betekent dat voor de beurs?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van