Verstandig Beleggen

"Financieel verlies veroorzaakt dezelfde fysieke pijn als liefdesverdriet"

19 mei 2021 10:00
Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over beleggen en ons brein Beeld © RTL Z Beursspel

Samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder kijken we de komende weken hoe je hersenen reageren als je belegt. Deze editie zoomt hij in op de fysieke pijn die je bij financieel verlies kunt ervaren.

Neurowetenschappelijke studies analyseren processen die zich in ons brein afspelen. Zo zijn er ook tal van onderzoeken die zich hebben gefocust op wat beleggen met onze hersenen doet. Wat gebeurt er? En wat doet het met ons? Wetenschappers zijn het erover eens: wanneer je financieel verlies lijdt, wordt hetzelfde gebied in de hersenen geactiveerd als wanneer je op een ander vlak persoonlijk diep wordt geraakt. En hoe zit dat dan met beleggers die liever risico's vermijden? Erik Scherder weet de antwoorden.

Voordat je de beurs op gaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Speel dan mee met het RTL Z Beursspel. Zo speel je met een ton aan fictief geld, loop je geen financiële risico's en maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. 

Meld je hier aan.

Het Beursspel wordt t/m vrijdag 28 mei gespeeld. Inschrijven kan nog steeds. Ook na het Beursspel kun je je portefeuille blijven gebruiken om te kunnen oefenen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Beleggen met minder risico's

7 tips hoe je risico's van beleggen beperkt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van