Jim & Janneketaal

Hoe bepaal je de potentie van aandelen?

18 mei 2021 09:53
Jim en Janneke over het uitvoeren van een fundamentele analyse Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks leggen Janneke Willemse en Jim Tehupuring startende beleggers in jim-en-janneketaal een belangrijk begrip of vraagstuk uit. Deze week is de vraag hoe je kunt nagaan of je een aandeel beter wel of niet aan je portefeuille kunt toevoegen.

Fundamenteel analisten zijn er dag in dag uit mee bezig: bepalen of een aandeel wel of geen potentie heeft. Dit doen ze door in zes stappen heel veel gegevens te verzamelen en onder de loep te nemen. Jim en Janneke leggen in grote lijnen uit hoe dat stappenplan eruit ziet. Volg je de stappen dan weet je onderaan de streep of een aandeel koopwaardig is of dat je het beter aan je voorbij kunt laten gaan.

Voordat je de beurs op gaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Speel dan mee met het RTL Z Beursspel. Zo speel je met een ton aan fictief geld, loop je geen financiële risico's en maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. 

Meld je hier aan.

Meespelen is tijdens de volledige speelperiode t/m 28 mei mogelijk.

Jim & Janneketaal wordt elke vrijdag om 9:15 op RTL Z uitgezonden.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Risico's vermijden betekent spreiden

3 manieren om je risico te spreiden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van