Beursspel TV

De neurowetenschap legt uit: beleggen kan (fysiek) pijn doen

14 mei 2021 12:00 Aangepast: 20 mei 2021 09:36
Janneke, Jim en Durk over de pijn van beleggen Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks kijken Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV naar opvallend beursnieuws en delen ze slimme beleggingstips.

Alweer de tiende uitzending van dit seizoen. Deze editie staat in het teken van het ervan van fysieke pijn als je verlies lijdt. Maarten Veeger spreekt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over wat verlies met ons doet. Durk en Jim delen hun meest pijnlijke beleggingsanekdote en in Jim & Janneketaal krijg je tekst en uitleg over hoe je die pijn mogelijk (deels) voor kunt zijn door een analyse van aandelen uit te voeren. Laten we zeggen, een uitzending met focus op de neuropsychologische kant van beleggen.

Voordat je de beurs op gaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Speel dan mee met het RTL Z Beursspel. Zo speel je met een ton aan fictief geld, loop je geen financiële risico's en maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. 

Meld je hier aan.

Inschrijven is tijdens de volledige speelperiode t/m 28 mei mogelijk.

Beursspel TV, elke donderdag om 9:45 en vrijdag om 9:15 op RTL Z.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Onrust op de beursvloer

Beleggers worden angstig, wat betekent dat voor de beurs?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van