Beursspel TV

3 manieren om risico's van beleggen te verkleinen

07 mei 2021 12:00
Janneke, Jim en Durk over het spreiden van risico's Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks kijken Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV naar opvallend beursnieuws en delen ze slimme beleggingstips.

Afgelopen week heeft Janet Yellon, de Amerikaanse minister van Financiën, de beurzen aardig op hun grondvesten doen laten schudden. Deze invloedrijke dame gaf namelijk aan dat de kans op een oververhitte economie met een renteverhoging dichterbij komt. Iets waar de beurs heel gevoelig voor is. Stijgt deze, dan worden aandelen namelijk duurder en dus minder aantrekkelijk. Beurscommentator Durk en beleggingsexpert Jim bespreken het huidige sentiment op de beleggingsmarkt.

Wat je deze uitzending verder kunt verwachten? Waarom je nooit op één paard moet wedden, hoe Bob Homan zijn beleggingen spreidt en waarom je niet te snel moet schrikken als koersen plotseling dalen.

Voordat je de beurs op gaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Speel dan mee met het RTL Z Beursspel. Zo speel je met een ton aan fictief geld, loop je geen financiële risico's en maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. 

Meld je hier aan.

Inschrijven is tijdens de volledige speelperiode t/m 28 mei mogelijk.

Beursspel TV, elke donderdag om 9:45 en vrijdag om 9:15 op RTL Z.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Mandje met beleggingen

Wat zijn ETF's en voor wie is het interessant?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van