Jim & Janneketaal

Kom alles over dividendaandelen te weten

04 mei 2021 11:58
Jim & Janneke leggen de basis van wat dividend is uit Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks leggen Janneke Willemse en Jim Tehupuring startende beleggers in jim-en-janneketaal een belangrijk begrip of vraagstuk uit. Deze week is de vraag wat dividend is.

Vanaf het moment dat je als belegger aandelen van een beursgenoteerd bedrijf aan je portefeuille hebt toegevoegd, hoop je natuurlijk dat het bedrijf een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Eentje waarin de waarde van je aandeel blijft groeien en je hopelijk zelfs winst kunt meepakken. Die laatste wordt dividend genoemd. Welke vormen van dividend er zijn en waarom lang niet elke belegger blij wordt van dividenduitkering vertellen Jim en Janneke je.

Voordat je de beurs op gaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Speel dan mee met het RTL Z Beursspel. Zo speel je met een ton aan fictief geld, loop je geen financiële risico's en maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. 

Meld je hier aan.

Jim & Janneketaal wordt elke vrijdag om 9:15 op RTL Z uitgezonden.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Jim & Janneketaal

Wat zijn ETF's en voor wie is het interessant?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van