Beursspel TV

Wat zijn sprinters en wat kun je ermee?

29 april 2021 15:47 Aangepast: 29 april 2021 15:57
Janneke en Jim praten over short en long gaan met sprinters Beeld © RTL Z Beursspel

Het RTL Z Beursspel is nu zo'n twee weken bezig en nog steeds kun je aanhaken! Ideaal om als startende belegger je eerste stappen op de digitale beursvloer te zetten. Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra kijken wekelijks naar de belangrijkste ontwikkelingen op de beurs.

Wat deze week opvalt, is dat de top 5 beleggers van het Beursspel met sprinters (ook wel turbo's genoemd) belegt, zogenoemde hefboomproducten. In een notendop betekent dit beleggen met een versnellingsfactor. Met zo'n karakter kun je het idee krijgen dat het heel speculatief en risicovol beleggen is. Hoeft niet. Er zijn namelijk verschillende manieren om sprinters (short en long) in te zetten. Jim legt uit hoe het in z'n werk gaat.

Verder vertelt Janneke hoe je bepaalt wanneer het juiste koopmoment is aangebroken. En beurscommentator Durk? Hij kaart de beleggingsklassieker aan dat je niet té optimistisch moet zijn, omdat dat je rendement kan kosten. Tips die je komende week kunt meenemen in het Beursspel.

Speel ook mee via rtlzbeursspel.nl

Meespelen kan t/m vrijdag 28 mei. 

Beursspel TV wordt elke donderdag om 9:45 en vrijdag om 9:15 op RTL Z uitgezonden.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Short versus Long

Wat is 'short gaan' en is het riskant?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van