Jim & Janneketaal

Wat zijn ETF's en voor wie is het interessant?

27 april 2021 10:08 Aangepast: 29 april 2021 09:18
ETF's uitgelegd in jim-en-janneketaal Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks leggen Janneke Willemse en Jim Tehupuring startende beleggers in jim-en-janneketaal een belangrijk begrip of vraagstuk uit. Deze week is de vraag wat ETF's zijn.

ETF's - Exchange Traded Fund - zijn erg populair op de beleggingsmarkt. Ze zijn een makkelijke manier om goed gespreid te beleggen tegen lage kosten. Je belegt namelijk in een zogenoemde index. Zie het als een mandje aan aandelen. Wat dit precies inhoudt, waarom het het overwegen waard is en of ETF’s binnen je beleggingsstrategie passen, bespreken Jim en Janneke.

Voordat je de beurs opgaat eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Speel dan mee met het RTL Z Beursspel. Zo speel je met een ton aan fictief geld, loop je geen financiële risico's en maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. 

Meld je hier aan.

Jim & Janneketaal wordt elke vrijdag om 9:15 op RTL Z tijdens Beursspel TV uitgezonden.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van