Beleggen voor Beginners

Beleggen tijdrovend? Niet met een 'mandje aan beleggingen'

26 april 2021 12:12 Aangepast: 26 april 2021 12:16
Janneke Willemse geeft startende beleggers tips Beeld © RTL Z Beursspel

Janneke Willemse is een begrip in beleggingsland. Wekelijks bespreekt ze in "Beleggen voor Beginners" een thema waar je als startende belegger van op de hoogte moet zijn. Krijg tips en word stap voor stap beter in beleggen.

Heb je nog nooit belegd en wil je wel beginnen? Dan denk je vast dat het veel tijd in beslag neemt. En dat niet alleen. Bovendien verwacht je waarschijnlijk dat je er dagelijks bovenop moet zitten, en niets van het reilen en zeilen op het beursplein mag missen. Weet dat dit lang niet voor alle beleggingen geldt.

Stel je belegt in individuele aandelen of obligaties van bedrijf 'X', dan gaat die vlieger wel op. Er gaat veel tijd en energie in zitten om te kijken wat er binnen de organisatie speelt, welke koers ze varen en wat hun toekomstplannen zijn. Zit je er niet op te wachten om continu bovenop het beursnieuws te zitten, dan heeft Janneke de oplossing. Wat het is, vertelt ze je in onderstaande video.

Liever eerst de basis van beleggen in de vingers krijgen? Speel dan mee met het RTL Z Beursspel. Zo speel je met een ton aan fictief geld, loop je geen financiële risico's en maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. 

Meld je hier aan.

Janneke's 'Beleggen voor Beginners'-tips worden elke donderdag om 9:45 op RTL Z tijdens Beursspel TV uitgezonden.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van