Beursspel TV

Wat is 'short gaan' en is het riskant?

23 april 2021 15:04
Janneke, Durk en Jim hoe in te spelen op een beursdaling Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks praten Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV over opvallend beursnieuws en beleggingstips.

Het lijkt wel in de lucht te hangen. Iedereen wil iets met beleggen doen. Alleen slaat de twijfel al snel toe of dit wel het juiste moment is om in te stappen. Die vraagtekens komen door de positieve koersen die record na record breken. Is de rek er op een gegeven moment niet uit en ligt een heftige koersdaling niet op de loer? 

Verder wordt in jim-en-janneketaal uitgelegd wat ETF's zijn. Beroepsbelegger Bob Homan vertelt wat voor verhouding 'risico's lopen' en 'rendement pakken' hebben. En Beursspel TV wordt afgesloten met de vraag of het huidige sentiment beter met long of short gaan samengaat. Kom te weten wat het richtingsgevoel van de deskundigen zegt.

Meld je hier aan voor het Beursspel en oefen eerst met beleggen, voordat je de echte beurs op gaat.

Beursspel TV wordt elke donderdag om 9:45 en vrijdag om 9:15 op RTL Z uitgezonden.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van