Beursspel TV

"Als belegger kijk je niet achteruit, maar naar de toekomst"

23 april 2021 11:23 Aangepast: 23 april 2021 11:54
Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer over het cijferseizoen Beeld © RTL Z Beursspel

Het RTL Z Beursspel is sinds deze week losgebarsten! Ideaal om als startende belegger je eerste stappen op de digitale beursvloer te zetten. Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra kijken wekelijks naar de belangrijkste ontwikkelingen op de beurs.

We zitten middenin het cijferseizoen. Beursgenoteerde bedrijven presenteren hun cijfers van het afgelopen kwartaal. De twee grootste opvallers van afgelopen dagen waren ASML en Basic-Fit. Vooral die laatste liet iets interessants op de beurs zien wat vaker gebeurt, maar wat voor beginnende beleggers vreemd kan aanvoelen. De sportschoolreus rapporteerde namelijk een omzetdaling van 92%, terwijl de koers van een aandeel sinds 2020 zelfs is verdubbeld. In deze aflevering leer je hoe dit te verklaren is.

Verder krijg je tips hoe je kunt voorkomen dat beleggen veel tijd in beslag neemt, hoe de beleggingsstrategie van Twentse studenten eruit ziet en van welke beursklassieker je kunt leren. Tips die je komende week kunt meenemen in het RTL Z Beursspel.

Speel ook mee via rtlzbeursspel.nl

Beursspel TV wordt elke donderdag om 9:45 en vrijdag om 9:15 op RTL Z uitgezonden.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van