Verstrekkende uitspraak

Amsterdams hotel krijgt van rechter flinke korting op de huur

13 maart 2021 17:20 Aangepast: 13 maart 2021 17:44
Hotel V in betere tijden Beeld © ANP

Een hotel in Amsterdam hoeft tot en met volgend jaar een flink deel van zijn huur niet te betalen. Hotel V, dat meerdere vestigingen heeft in het centrum van de stad, stapte naar de rechter om een huurverlaging af te dwingen vanwege de gekelderde omzet.

Door de coronacrisis liep de omzet van het hotel met zo'n 75 procent terug doordat veel gasten wegbleven. Toch wilde de eigenaar van de panden geen korting geven op de huur van bijna 50.000 euro per maand.

De rechter heeft nu besloten dat het hotel toch korting moet krijgen, meldt Het Parool. Vanaf het begin van de coronacrisis tot juli van dit jaar krijgt het hotel 50 procent van de huur terug. Na 1 juli is de korting 40 procent, en ook volgend jaar geldt nog een korting van 30 procent. 

Verstrekkende gevolgen

De uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben voor andere bedrijven die in de clinch liggen met de verhuurder van hun pand. Volgens de rechter hebben zowel het hotel als de eigenaar geen schuld aan de coronacrisis, en dus moet de schade over beide partijen verdeeld worden. 

Eerder besloot de rechter in Den Haag al dat de uitbater van een café de helft van zijn huur niet hoeft te betalen in de maanden dat het café gesloten is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Baanbrekende uitspraak: café hoeft helft van huur niet te betalen vanwege lockdown

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van