Uitstekende oplossing

Vakantie in Thailand? In quarantaine op een privéjacht

09 maart 2021 11:31 Aangepast: 09 maart 2021 11:52
Of deze luxe viermaster ook beschikbaar is, is onbekend. Beeld © Getty

Ook zo toe aan vakantie en wil je graag naar Thailand, maar zie je op tegen twee weken quarantaine? Als je die twee weken door kunt brengen op een privéjacht is dat ineens een stuk aantrekkelijker. En dat is precies het doel van de Thaise overheid. 

Na aankomst in Thailand moeten toeristen eerst een negatieve coronatest overhandigen. Daarna moet je twee weken verplicht op een luxe privéjacht of klein cruiseschip in Phuket blijven.

Alles in de gaten gehouden

Klein detail: je moet wel een slimme gadget dragen op je luxe quarantaineverblijf. De gadget houdt je lichaamstemperatuur, hartslag en je locatie bij. Artsen kunnen die gegevens op afstand bekijken en analyseren, mocht iemand ziek worden. De tracker volgt je tot tien kilometer van de kust. 

Zijn de twee weken voorbij, dan mag als reiziger, mits klachtenvrij, weer aan wal om door het land te reizen. Het is allemaal onderdeel van een special Digital Yacht Quarantaine-programma, waar de Thaise overheid samen met lokale startups aan werkt. Allemaal om meer toeristen naar het land te krijgen, maar ook om de luxejacht-sector vlot te trekken. 

Het programma werd maandag aangekondigd door het Thaise Digital Economy Promotion Agency. Het programma werd maandag aangekondigd door het Thaise Digital Economy Promotion Agency.

Thailand heeft toerisme hard nodig

De Thaise overheid haalt al maanden alles uit de kast haalt om toeristen te verleiden toch naar het land te komen om vakantie te vieren. Eerder konden toeristen ook al twee weken in quarantaine in luxe vakantieresorts, om daarna negen maanden lang door het land te mogen reizen. En datzelfde deden ze ook al door vakantiegangers eerst in quarantaine te zetten op een van zes vooraf goedgekeurde golfresorts. 

De toeristische sector in het land is hevig geraakt door de coronapandemie. Maart vorig jaar ging het land grotendeels op slot, ook voor toeristen. Die worden pas sinds oktober weer mondjesmaat binnengelaten. Dat is een ramp voor de economie, want in 2019 was de toeristische sector nog goed voor een vijfde van het bruto nationaal product.

Vorig jaar kwamen er nog maar 6,7 miljoen toeristen naar Thailand, flink minder dan de 40 miljoen die er in 2019 kwamen.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van