MacKenzie Scott

Ex Jeff Bezos heeft nieuwe vlam: samen hebben ze 53 miljard te spenderen

08 maart 2021 12:58 Aangepast: 08 maart 2021 16:01
Dan Jewett en Mackenzy Scott. Beeld © The Giving Pledge

MacKenzie Scott, de ex-vrouw van 's werelds rijkste persoon op aarde, is hertrouwd. Haar nieuwe man kan het een stuk breder laten hangen dan voorheen, hij is namelijk leraar.

Scotts nieuwe echtgenoot, Dan Jewett, maakte zelf het huwelijk wereldkundig door een post op de website van The Giving Pledge. Dat is een initiatief van een aantal superrijken: zij beloven de meerderheid van hun vermogen te schenken aan goede doelen.

Heel erg rijk

En MacKenzie Scott is met recht een van de superrijken der aarde te noemen. Haar vermogen wordt geschat op zo'n 53,5 miljard dollar (46 miljard euro).

Dat MacKenzie zo vreselijk rijk is, heeft vooral te maken met haar ex-man Jeff Bezos. De oprichter van Amazon is inmiddels de rijkste man te wereld, met een geschat vermogen van zo'n 177 miljard dollar.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook;

Jeff Bezos weer rijkste man op aarde, onttroont Elon Musk

Aan de boedelscheiding met Bezos hield Scott dus ook een flink vermogen over, waaronder 4 procent van de Amazon-aandelen. Volgens Bloomberg schonk Scott vorig jaar al voor 6 miljard dollar aan goede doelen.

Wennen

Vanaf nu kan Dan Jewett, die onderwijzer is exacte vakken, daar dus bij gaan helpen. Ook voor hem is dat even wennen. "Het is vreemd om te schrijven dat ik van plan ben om een groot deel van mijn vermogen weg te geven", schrijft Jewett.

Hij voegt daaraan toe dat het nooit een doel is geweest om zo veel rijkdom te vergaren dat het überhaupt betekenisvol zou zijn om te zeggen dat hij het meeste ervan weer weg zou geven.

'Geweldige man'

Jewett gaf volgens Amerikaanse media les aan de school van de kinderen van Scott en Bezos. Bezos noemt de nieuwe echtgenoot van zijn ex ‘een geweldige man’ en is blij voor hen, schrijft hij in een verklaring.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van