Meest gemiste winkel

Tien minuten winkelen bij Action kan vanaf 3 maart

26 februari 2021 18:40 Aangepast: 26 februari 2021 21:14
Klanten voor een Action-winkel afgelopen juni. Beeld © Peter Hilz / HH

Action opent op 3 maart de deuren voor klanten die op afspraak willen winkelen. Ze krijgen tien minuten de tijd om al hun artikelen bij elkaar te zoeken en af te rekenen. Een afspraak maken kan alleen online, meldt de koopjesketen op de site.

Eerder maakte het kabinet bekend dat winkels vanaf 3 maart weer open mogen, maar er zijn wel mitsen en maren. Zo mogen er – ongeacht het formaat van de winkel – maar twee klanten per verdieping binnen en die mogen maar tien minuten blijven. Er is dus ruimte voor ongeveer 96 klanten per dag.

Sommige winkels lieten weten dat het dan niet rendabel is om open te gaan. Zo houdt IKEA de deuren dicht. Action gaat dus wel open. Er komt een digitaal boekingssysteem op de site.

Tijdsslot

Daar kunnen mensen vanaf dinsdag 2 maart om 10.00 uur een tijdslot kiezen om een afspraak te maken. Klanten moeten binnen twee dagen een afspraak plannen, dus als ze op dinsdag inloggen kunnen ze voor woensdag of donderdag een afspraak maken. Elke dag om middernacht komen er nieuwe tijdslots bij.

Twee tijdsslots achter elkaar boeken mag niet. Als de tijd bijna voorbij is, wordt dit omgeroepen in de winkel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van alle winkels missen we de Action het meest: 'Ik kwam er elke dag'

Action bood ook al Click & Collect aan. Action bood ook al Click & Collect aan.

Click & Collect

De discounter biedt al langer Click & Collect aan. Klanten kunnen online uit een beperkt assortiment producten kiezen. Die kunnen ze dan op afspraak ophalen bij de balie.

Hiervoor geldt een minimum bestedingsbedrag van 15 euro en er moet een euro aan servicekosten betaald worden, omdat personeel in de winkel voor je winkelt. Of straks voor de winkelbezoekers ook minimumbedragen gelden, is niet duidelijk.

Meest gemist

Van alle winkels missen we de Action het meest, bleek eerder uit een peiling van onderzoeksbureau Q&A. Andere winkels die door veel consumenten worden gemist zijn HEMA (5,1 procent) en IKEA (1,6 procent).

Niet-essentieel

Action zei eerder in Nederland veel vragen van klanten te krijgen over praktische spullen, zoals kapotte lampjes. "Die moeten ze nu bij een bouwmarkt halen voor een veel hoger bedrag", aldus Action.

Na het aankondigen van de tweede lockdown wilde Action de deuren eerst openhouden voor de verkoop van essentiële goederen, zoals ook in België mocht. Het kabinet scherpte de regels aan, waarna dit niet meer ging.

De gedwongen winkelsluiting zorgt voor uitpuilende magazijnen bij de discounter. Onduidelijk is hoeveel geld de sluiting de winkelketen kost.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote winkels niet blij met opening op afspraak: 'Hebben we niets aan'

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van