188 miljard dollar

Elon Musk onttroont Jeff Bezos als rijkste op aarde

07 januari 2021 17:18 Aangepast: 07 januari 2021 17:28
Elon Musk is nu goed voor 188,5 miljard dollar. Beeld © EPA

Elon Musk is Jeff Bezos voorbijgestreefd als rijkste persoon op aarde. De baas van autoproducent Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX is nu goed voor een vermogen van 188,5 miljard dollar. Amazon-oprichter Bezos moet het doen met 187 miljard dollar.

Dat blijkt uit de miljardairsindex van persbureau Bloomberg. De index wordt dagelijks geüpdatet op basis van beurskoersen, dus het kan zomaar zijn dat de rollen morgen weer omgedraaid zijn. De beurskoers van Tesla is de afgelopen twaalf maanden bijna vernegenvoudigd, terwijl Amazon er 'slechts' 50 procent bij heeft gekregen.

Elf nulletjes

Musk is met name de afgelopen maanden met een enorme opmars bezig. In november had de Tesla-topman al Microsoft-oprichter Bill Gates ingehaald en werd daarmee de een-na-rijkste. Toen werd Musks vermogen nog geschat op 128 miljard dollar, ruim een maand later is daar 60 miljard dollar bijgekomen. Gates staat nog altijd op plek drie met 132 miljard dollar.

Bezos was in 2018 de eerste persoon met een vermogen van meer dan 100 miljard dollar. Inmiddels staat de teller op vijf. Naast Musk, Bezos en Gates zijn ook Bernard Arnault van luxeconcerm LVMH en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg goed voor elf nulletjes.

Twee Nederlanders

De Bloomberg Bilionairs Index bestaat uit de 500 rijkste personen op aarde. Van de top tien hebben zeven hun vermogen vergaard in de technologiesector. Bijna een derde van de genoteerden is Amerikaans.

Op de lijst staan twee Nederlanders: Charlene de Carvalho-Heineken met 16,3 miljard dollar op op plek 125 en Randstad-oprichter Frits Goldschmeding met 5,4 miljard dollar op plaats 487.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van