Psychische overbelasting

Bijna 100.000 bedrijfsongevallen in 2019, stress regelmatig de oorzaak

22 december 2020 00:04 Aangepast: 22 december 2020 10:27
De Arbeidsinspectie controleert op de veiligheid van bouwsteigers. Beeld © ANP

In 2019 vonden 93.000 arbeidsongevallen plaats waardoor werknemers ten minste vier dagen niet konden werken, zo becijfert het CBS. De situatie is daarmee niet verbeterd ten opzichte van 2018.

In een kwart van de gevallen is de oorzaak stress, zo tonen nieuwe cijfers. Bij 23.000 arbeidsongevallen met minstens vier dagen verzuim was de hoofdoorzaak van het letsel psychische overbelasting, bijvoorbeeld veroorzaakt door intimidatie of stress, stelt het CBS.

Vaker is er echter een fysieke oorzaak. Uitglijden, struikelen en overbelasting zoals zwaar tillen of het maken van een verkeerde beweging, worden relatief vaak als belangrijkste oorzaak genoemd.

Lichamelijk letsel

In 2019 liep 3,3 procent van de werknemers van 15 tot 75 jaar lichamelijk letsel of geestelijke schade op bij een arbeidsongeval. Meer dan de helft was de volgende dag weer aan het werk, maar 1,1 procent van alle werknemers verzuimde minstens vier dagen als gevolg van het arbeidsongeval.

Het gebeurde bijvoorbeeld ook bij hijskraanbestuurder Nico van de Werff die van vijf meter hoogte door een dak viel tijdens hijswerkzaamheden. Hij moest een maand lang herstellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nico viel 5 meter bij hijswerk, ongeluk was wake-upcall voor bedrijf

Zorg en handel

Bijna de helft van de arbeidsongevallen met minimaal vier dagen verzuim deed zich voor in de zorg, handel en industrie, stelt het CBS.

Dat komt deels doordat er veel werknemers in deze branches werkzaam zijn: samen boden ze in 2019 werk aan ruim 40 procent van de werknemers.

Industrie koploper

In de industrie hebben ook relatief veel werknemers een arbeidsongeval: 1,3 procent van de werknemers had er in 2019 een arbeidsongeval met vier of meer dagen verzuim, tegen gemiddeld 1,1 procent van alle werknemers.

In de handel is dit met 1,0 procent juist iets lager dan gemiddeld, en in de zorg is dit percentage gelijk aan het gemiddelde van alle bedrijfstakken.

Nieuw beleid

De cijfers van 2017 en 2018 zijn vergelijkbaar aan die van dit jaar. De inspectie SZW probeert het aantal ongevallen echter naar beneden te krijgen. Ze heeft daarom haar beleid veranderd.

Arbeidsongevallen moeten nog steeds bij de inspectie gemeld worden. Maar er volgt niet langer een enorme boete als het bedrijf iets te verwijten valt.

Zelf onderzoeken

Als het letsel relatief meevalt, krijgt een bedrijf voortaan eerst de kans zelf te onderzoeken wat er misging en wat kan worden gedaan om herhaling te voorkomen.

Als het verbeterplan wordt goedgekeurd, legt de Inspectie SZW geen boete op. Door nieuwe aanpak – meer gericht op investeren in kwaliteit in plaats van beboeten – moet het aantal arbeidsongevallen dalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Karien zet zich na dood van haar man in voor veilige werkvloer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van