Boodschappen doen

Vol, vol, vol: online bezorgmomenten supers schaars tot na kerst

14 december 2020 17:04 Aangepast: 14 december 2020 17:11
Een bezorgvrachtwagen van Albert Heijn. Beeld © ANP

Nog even snel voor kerst een bezorgblok claimen in de app van Albert Hein of via de website van Jumbo. Veel consumenten kunnen het vergeten, want ondanks uitbreidingen van de logistieke diensten zitten de meesten op dit moment weer voller dan vol.

Rijen bij de bouwmarkten, tuincentra, coffeeshops. Nederland is nog even snel aan het winkelen geslagen voordat de nieuwe maatregelen van het kabinet ingaan. Onder andere alle niet-essentiële winkels moeten tot 19 januari worden gesloten. 

Supermarkten, apotheken en andere levensmiddelenwinkels, zoals bakkers en slagers blijven wel open voor alle (kerst)inkopen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harde lockdown tot en met 19 januari, alle scholen dicht

Run op bezorgen

Desondanks lijkt er weer een kleine run te zijn ontstaan op online bezorgmomenten van supermarkten. "Er was en is veel vraag naar het thuisbezorgen van de boodschappen, dus de bezorgmomenten lopen snel vol", zegt Anoesjka Aspeslagh, woordvoerder van Albert Heijn.

Ook in de aanloop naar eerdere kabinetsmaatregelen gebeurde dat. Veel klanten proberen hun bezorg- of afhaalmoment alvast te reserveren. Klanten van AH konden dat in de aanloop naar kerst al doen via een speciale bezorgbundel. "We voorzagen al drukte", aldus Aspeslagh. 

Meer capaciteit

AH zegt de capaciteit voor online boodschappen te hebben uitgebreid met nieuwe magazijnen die de bestellingen verwerken, ook bezorgt de supermarkt inmiddels op zondag en tweede kerstdag. Maar tot aan die dag zitten alle bezorgblokken in elk geval vol.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kerstdrukte: supermarkten AH langer open, soms zelfs tot middernacht

Jumbo ook vol

Ook Jumbo opende deze maand een nieuw magazijn in Heerhugowaard. Klanten moeten met de nieuwe locatie meer opties krijgen, maar tot aan de kerst wordt ook hier thuisbezorgen lastig met nog enkele opties, zo leert de site. Het bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pakketbezorgers vrezen winkelsluiting: 'Bekaf en overwerkt'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van