Van onze partner Rabobank

Wie winnen de Duurzame Innovatieprijzen?

26 november 2020 14:03 Aangepast: 26 november 2020 14:13
De speciaal ontworpen Rabo Innovatieprijzen Beeld © RTL Z

In een bijzondere online live-uitzending reikt RTL Z vanavond de Rabobank Duurzame Innovatieprijzen uit. Samen met Herman Wijffels, de grondlegger van de prijs, reikt presentatrice Ann-Lynn Hamelink vanavond live om 20.30 uur de prijzen uit.

In drie verschillende categorieën maken jonge innovatieve bedrijven vanavond kans op de hoofdprijs: een bedrag van 20.000 euro om in hun bedrijf of innovatie te investeren. 

Daarnaast kiezen de kijkers thuis de publiekswinnaar. Dus meld je snel, gratis en vrijblijvend, aan en stem op jouw favoriet.

De genomineerden zijn... 

Na een lange afvalrace waarbij ze startten met honderden ambitieuze ondernemingen zijn er nu nog negen genomineerden over. Deze maken elk kans op de hoofdprijs binnen hun categorie én maken kans op de publieksprijs. 

In de categorie 'Food & Agri' zijn drie bedrijven genomineerd die innoveren op het gebied van landbouw en voedselproductie. Zij zetten zich in voor een toekomst van gezondere en duurzame voeding. 

De genomineerde start-ups in de categorie 'Circulaire economie & Klimaat' houden zich vooral bezig met duurzaamheid in het gebruik van producten. Met bijvoorbeeld nieuwe manieren om efficiënter te recyclen of andere manieren om afval en verspilling tegen te gaan. 

De derde categorie, 'Vitale gemeenschappen & Zorg', richt zich op innovaties in de zorg, waarbij slimme technologie dit jaar centraal staat. 

Alle genomineerden presenteren in de uitzending van vanavond hun innovatie. 

Miniatuurvoorbeeld
Meer over de genomineerden

Deze duurzame startups maken kans op €20.000,- prijzengeld

De Herman Wijffels Innovatieprijs

Toen bestuursvoorzitter Herman Wijffels in 1999 afscheid nam van de Rabobank, ontving hij een bijzonder cadeau. Er werd een fonds in zijn naam opgericht om innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren. 

Vanuit die gedachte ontstond de Herman Wijffels Innovatieprijs, die later de Rabobank Duurzame Innovatieprijs is gaan heten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van