Auto of 12.000 euro

Opsporing verzocht: Staatsloterij zoekt 9 winnaars zonder prijs

25 november 2020 19:01 Aangepast: 27 november 2020 11:03
Beeld © Staatsloterij

De Staatsloterij doet naar eigen zeggen een uiterste poging om negen prijswinnaars van vorig jaar te vinden. Zij hebben recht op een auto of op een geldbedrag van een slordige 12.000 euro, maar kwamen hun prijs nooit innen.

De onwetende gelukkigen hadden prijs bij de Oudejaarstrekking van 2019. Vijf van hen hebben recht op een auto (een MINI), op de overige vier ligt een geldprijs van 11.856 euro te wachten.

Ook deze mensen hadden een auto kunnen winnen, maar zij hadden een half lot gekocht en krijgen daarom de helft van de waarde van de wagen in geld uitgekeerd.

Auto's op locatie

Dat wil zeggen: als ze gevonden worden. Die kans lijkt niet al te groot, want de afgelopen elf maanden lieten ze niks van zich horen en het is dan ook zeer twijfelachtig of de loten bewaard zijn gebleven.

Om de zoekactie wat extra cachet mee te geven heeft de loterij besloten om bij iedere plek waar een niet-geïncasseerd winnend lot is verkocht een auto neer te zetten. Volgens de loterij komt het ieder jaar voor dat winnaars hun lot niet verzilveren.

De winnende loten zijn verkocht in Franeker, Gouda, Zuidwolde, Spijkenisse, Groningen, Breda, Hellevoetsluis, Veldhoven en Amsterdam. Om welke lotnummers het gaat kun je hier vinden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van