Crisisbesluit

Sunweb trekt zich terug uit overname Corendon

12 november 2020 16:40 Aangepast: 12 november 2020 17:11
Beeld © ANP

Reisorganisatie Sunweb wil de Nederlandse branchegenoot Corendon toch niet overnemen. Sunweb liet vanmiddag weten zich te zullen terugtrekken.

Vorig jaar zomer maakte Sunweb, dat in handen is van de Zweedse investeerder Triton, bekend het Nederlandse Corendon te zullen overnemen. Maar omdat de kartelautoriteiten nog geen goedkeuring hadden verleend, konden de reisorganisaties de transactie nog niet afronden.

Coronacrisis

Dit jaar zette de coronacrisis de hele reiswereld op zijn kop, waardoor de deal opeens onzeker werd. Enkele dagen nadat de Nederlandse kartelautoriteit ACM de overname eind oktober uiteindelijk goedkeurde, meldde de Telegraaf dat de transactie toch op losse schroeven stond. Sunweb zou mogelijk betere voorwaarden willen.

Nu blijkt Sunweb zich te willen terugtrekken. Volgens een persbericht 'kon er niet worden voldaan aan de eisen om de transactie af te ronden'. Sunweb-topman Mattijs ten Brink zegt de aankondiging te betreuren.

Opmerkelijk is dat het bericht wel op de website van Sunweb is geplaatst, maar niet op de site van Corendon. Daar staat alleen het bericht over de goedkeuring van de fusie door de ACM.

Volgens Sunweb hebben de eigenaren van Corendon aangekondigd naar de rechter te zullen stappen, om de koop toch af te dwingen. Sunweb zegt vertrouwen te hebben in haar juridische positie.

Gevolgen Corendon

Wat het afbreken van de fusie voor gevolgen voor Corendon heeft, is nog onduidelijk. Vorig jaar zomer stelde oprichter Atilay Uslu dat hij geen andere keuze had dan het bedrijf te verkopen. Corendon zou op eigen kracht steeds meer moeite hebben met het afsluiten van contracten voor goede hotelkamers.

De vooruitzichten voor een zelfstandig Corendon zullen door de coronacrisis niet verbeterd zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van