Tot 3500 euro netto

Bijna 400 ambtenaren ministerie kregen gemiddeld 1100 euro coronabonus

03 november 2020 12:11 Aangepast: 03 november 2020 15:50
Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid (CDA) tijdens een werkbezoek aan een verpleeghuis eind maart 2020. Beeld © ANP

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft één op de vier ambtenaren een bonus gegeven voor overuren die zij maakten vanwege de coronacrisis. Gemiddeld kregen zij bijna 1.092 euro. Dat is meer dan de 1000 euro voor medewerkers in de zorg.

De bonus voor de ambtenaren van het ministerie kon oplopen tot een bedrag van 3500 euro netto, schrijft minister Hugo de Jonge (CDA) in antwoord op Kamervragen.

Lang niet alle ambtenaren kregen dat bedrag, er waren ook ambtenaren die 100 euro kregen overgemaakt als dank voor 'maandenlang vrijwel onafgebroken' meehelpen bij de bestrijding van de coronacrisis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ambtenaren op ministerie kunnen hogere coronabonus krijgen dan zorgpersoneel

'Heel pijnlijk'

De bonus, waar RTL Z afgelopen zaterdag over schreef, wekte flinke verontwaardiging. SP-Kamerlid Maarten Hijink vond het "wel heel pijnlijk" dat de ambtenaren hun bonus al binnen hebben, terwijl het zorgpersoneel er nog op wacht.

Het ministerie bevestigt vandaag dat de ambtenaren hun bonus inderdaad al op hun rekening hebben. 

De bonus werd overigens vrijwel alleen uitgekeerd aan medewerkers die geen aanspraak konden maken op het uitbetalen van overuren, meldt De Jonge. 

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van