Ga naar de inhoud
Koop ruim van tevoren

Webshops roepen klanten op om cadeaus feestdagen tijdig te bestellen

Webwinkels willen voorkomen dat de cadeaus te laat onder de kerstboom liggen. Beeld © ANP

Webwinkels willen de drukte tijdens de feestdagen spreiden, en voorkomen dat klanten hun cadeaus te laat ontvangen. Daarom beginnen zij vandaag een campagne waarin klanten worden opgeroepen om tijdig hun bestellingen te doen.

Veel online winkels verwachten een flink hogere omzet rond de feestdagen vanwege het coronavirus. Volgens brancheorganisatie Thuiswinkel.org denken sommige webwinkels twee keer zoveel omzet te draaien.

Bestel op tijd

Met de campagne Wees voorbereid - Bestel op tijd wil de sector dat mensen ruim van tevoren cadeaus kopen voor Sinterklaas en Kerstmis. De grootste drukte wordt kort voor Sinterklaas verwacht tijdens Black Friday op 27 november en Cyber Monday, drie dagen later. Deze kortingsdagen zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Thuiswinkel.org roept klanten op om de webshops in de gaten te houden, zodat bekend is wanneer de kortingsacties beginnen. Veel winkels geven namelijk al voor Black Friday hoge kortingen, zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. "Dit biedt niet alleen extra voordeel voor consumenten, maar voorkomt ook extra logistieke druk."

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Dit is een artikel van