Online seminar

Kijk terug: Duurzaam ondernemen met Ed Nijpels

14 oktober 2020 09:05 Aangepast: 15 oktober 2020 11:29

Om de doelen van het klimaatakkoord te bereiken moeten we allemaal ons beste beentje voor zetten. Ook als ondernemers. Dat betekent nieuwe regels, maar vooral ook nieuwe kansen. Want duurzaam ondernemen kan flinke voordelen hebben. Frederique Dormaar gaat in gesprek met Ed Nijpels.

Presentatrice Frederique Dormaar gaat vanavond in gesprek met Ed Nijpels over duurzaam ondernemen, de veranderende regels voor ondernemers en de laatste ontwikkelingen rondom het klimaatakkoord. Hoe staan we er voor? Maar vooral wat kunnen en moeten we nog doen? 

Ook schuift Joep Hilbink van Essent aan in de studio. Hij weet precies wat je als ondernemer kunt doen om jouw bedrijf te verduurzamen en zo meer winst te maken. Voor het klimaat, maar zeker ook voor je portemonnee. 

Kijk nu hier het seminar terug.

Of kijk live mee via onze livestream.

Winst uit duurzaamheid

Natuurlijk willen we allemaal een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Maar zeker als ondernemer is verduurzaming vaak zeer rendabel. Frederique Dormaar bracht een bezoek aan diverse ondernemers die al flink bezig zijn hun bedrijf te verduurzamen om te kijken wat de voordelen zijn. 

Zo ging ze langs bij  HC'03, de voetbalclub waar Klaas Jan Huntelaar ooit zijn eerste stappen op het veld maakte. Zij besparen veel geld dankzij het gebruik van zonnepanelen en LED-verlichting. Dat was een flinke investering, maar met het geld dat ze nu besparen op hun energierekening investeren ze nu in hun jeugdopleiding.  

Alle kantoren naar energielabel C

Om het klimaatakkoord te behalen zijn er ook nieuwe eisen en regels geformuleerd waar (toekomstige) ondernemingen aan moeten voldoen. Zo moeten alle kantoorpanden op korte termijn beschikken over energielabel C. Wat dat inhoudt en hoe je dit efficiënt berijkt, weet Hilbink. Als specialist weet hij de routes naar subidies en regelingen en andere slimme tips om dergelijke doelen te halen als ondernemer.

Toch worden de nieuwe regels soms als verwarrend of zelfs onhaalbaar ervaren. Herkent Nijpels de pijnpunten? En waar zit er dan nog ruimte? Zeker nu ondernemers het alleen maar zwaarder dreigen te krijgen vanwege de coronacrisis. 

Zelf een vraag stellen aan Nijpels of Hilbink? Dat kan.  Meld je aan via onze online seminar pagina

 

RTL Z Online Seminars

RTL Z organiseert dit jaar diverse online seminars over ondernemen, beleggen en meer. In deze seminars kunnen kijkers zelf vragen stellen aan de deskundigen in de studio en moderatoren achter de schermen. 

Kijk voor het hele programma op rtlz.nl/seminar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van