Coronacrisis

Ondernemers mogen langer doen over aflossen belastingschuld

29 september 2020 15:28
De Nieuwendijk, binnenstad van Amsterdam. Beeld © ANP

Ondernemers die dit jaar vanwege de coronacrisis belastinguitstel hebben gekregen, krijgen langer de tijd om die schuld af te lossen. Dat hoeft nu niet meer vanaf januari, maar vanaf 1 juli volgend jaar. Ze mogen er drie jaar over doen.

Daarmee luistert het kabinet naar de Tweede Kamer. Die had kritiek op het eerdere plan. Daarin stond dat ondernemers binnen twee jaar hun schuld moesten aflossen en daar in januari mee moesten beginnen. 

De Kamer was bang dat veel ondernemers hierdoor in de financiële problemen zouden komen. Veel bedrijven kampen nog steeds met de gevolgen van de coronamaatregelen.

Faillissement afwenden

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën zegt dat sinds maart ruim 250.000 ondernemers gebruik hebben gemaakt van het uitstelbeleid. Op dit moment zijn er nog zo'n 200.000 ondernemers die gebruikmaken van de regeling, goed voor ongeveer 12 miljard euro.

Ondanks dat veel ondernemers zijn begonnen met aflossen, 'sluit het kabinet het oog niet voor de laatste ontwikkelingen' schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. 

"Het belangrijkste potentiële voordeel van een langere terugbetalingsregeling is dat wellicht nog meer ondernemers hierdoor geholpen worden in het gespreid afbetalen van mogelijke schulden. In het verlengde daarvan zijn mogelijk meer ondernemers in staat om binnen de verruimde termijn aan hun verplichtingen te voldoen en een faillissement als gevolg van de impact van het coronavirus af te wenden", aldus Vijlbrief. 

Miniatuurvoorbeeld
Uitstel makkelijker gemaakt

Geen corona-excuus meer nodig voor uitstel belasting betalen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van