Omzet ligt 20 procent hoger

Supermarktpersoneel profiteert voorlopig niet van extra corona-omzet

28 september 2020 15:05 Aangepast: 28 september 2020 15:39
Beeld © ANP

Hoewel corona voor veel bedrijven minder omzet betekent, is er een behoorlijke stijging te zien bij de supermarkten. Met de start van de CAO-onderhandelingen rekent vakbond FNV dan ook op een behoorlijke loonstijging. Maar de werkgevers zien dat niet zitten. En dat is tegen het zere been van de medewerkers.

"Teleurgesteld en geïrriteerd voel ik mij erover", zegt Maurice Toes. Hij werkt in een supermarkt op de afdeling deli, kaas en brood. Van dichtbij ziet hij wat de extra drukte in coronatijd bij de supermarkt doet.

"Zeker de eerste periode was het echt niet aan te slepen. Heel hard werken was het. Toiletpapier, rijst, houdbare producten alles vloog er doorheen. En dat moet door iedereen weer worden aangevuld."

Bedankjes en gescheld

En ook de omgang met klanten veranderde. "Dan moet je klanten even herinneren echt 1,5 meter afstand te houden of bij de deur moesten we mensen vertellen dat ze moeten wachten."

Daarop merkt Maurice twee verschillende reacties. Er waren klanten die het harde werken en de extra zorgen waardeerden. "Maar collega’s van mij bij de deur hebben ook echt van alles naar hun hoofd geslingerd gekregen.”

Ontzettend druk

Ook bij Carin Steenbergen in de winkel merkt ze de extra drukte. Ze werkt bij een Lidl op de Veluwe.

"De winkel draaide echt topomzetten en het was niet aan te slepen allemaal. Soms waren producten ook echt gewoon op. Sommige mensen werden echt boos op mij dat er iets niet was. Maar ik ben ook maar gewoon afhankelijk van wat de vrachtwagens kunnen leveren.”

20 procent meer omzet

En die drukte is ook in de cijfers terug te zien, legt ABN-econoom Piet Rietman uit. "Op de piek lag de omzetstijging 30 procent hoger dan het jaar ervoor. Die piek is nu wel voorbij."

Toch is er nog steeds een forse omzetstijging. "Mensen gaan nog steeds minder uit eten, lunchen thuis en dat zie je terug. De omzet ligt structureel zo'n 20 procent hoger."

bron: ABN Amro bron: ABN Amro

Waardering

Daardoor zien de vakbonden dan ook genoeg reden om een loonsverhoging van vijf procent te vragen. Carin zit als kaderlid bij de onderhandelingen en is het daar dan ook volledig mee eens.

"Wij werkten tijdens de coronapiek door en lopen risico doordat we met veel mensen in contact zijn dan. Als de supermarkten dan mede daardoor zulke omzetten draaien, mogen wij gewaardeerd worden."

Hoewel sommige supermarkten waardebonnen, een bosje bloemen of via een regeling met winstuitkering wel iets teruggeven aan personeel is dat volgens Carin niet genoeg. "Het gaat om structurele waardering niet om iets eenmaligs."

Voelt wrang

Maurice sluit zich daarbij aan. "Bij Ahold kwam er bijvoorbeeld wel een dividendverhoging voor aandeelhouders. Ik snap wel dat Ahold meer is dan alleen Albert Heijn maar het voelt dan erg wrang dat ze nu zo terughoudend zijn met een loonsverhoging en de werkgevers zelfs toeslagen willen afbouwen", zegt hij.

"De supermarkten willen graag langer open zijn. Dan ben je als werknemer dus vaak beschikbaar tussen zeven uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds. Dan moet je ook bereid zijn daarvoor te betalen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coronabonus AH niet naar vakkenvuller, wel naar de aandeelhouder

Niet alleen omzet belangrijk

Aan de andere kant waarschuwt Rietman van ABN Amro niet alleen naar de omzet te kijken. "Dat de omzet zo stijgt is een goed teken voor een bedrijf, maar we weten eigenlijk nog niets over de gestegen kosten die daar tegenover kunnen staan", zegt hij.

"Meer verkopen betekent namelijk ook dat je meer moet inkopen en ook de coronamaatregelen als handgel, plexiglas en dat soort zaken kosten geld. Zonder de hoogte van de kosten te weten kun je niet duidelijk zeggen of 0 procent of 5 procent terecht is."

Hogere kosten

In die stijgende kosten schuilt ook een deel van het argument van de werkgevers. Vakcentrum-directrice Patricia Hoogstraaten: "Winkels hebben beveiligers moeten inhuren, zijn langer open geweest en dat kost ook geld."

Ze waarschuwt daarnaast dat niet elke supermarkt het goed heeft gehad. "Er zijn genoeg filiaaleigenaren die als MKB'er aan de grens zitten. Zij hebben veel last gehad van het sluiten van de grenzen. En ook op de stations draaiden supermarkten juist veel minder. En die supermarkten vallen ook binnen deze CAO’s."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Personeel supermarkt Deen krijgt wél coronabonus

Kruideniersmentaliteit

Hoogstraaten benadrukt dat de werkgevers de loonstijging eigenlijk nog helemaal niet hebben genoemd. "Dit is de eerste ronde van de onderhandeling en loonstijging hangt ook af van andere afspraken zoals de toeslagen op bijzondere uren en de stijgende pensioenpremies."

Het is duidelijk dat de werkgevers en de vakbonden nog ver uit elkaar liggen. Of dat gat minder groot wordt valt nog te bezien denken Maurice en Carin. Beiden zitten voor de derde keer aan de onderhandelingstafel en hebben weinig vertrouwen in de gulheid van de werkgevers.

"We willen gewoon die 5 procent loonsverhoging, maar uit vorige ervaringen weten we wel dat dit heel lastig gaat worden. Het blijven uiteindelijk toch kruideniers", zegt Maurice.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van