Ga naar de inhoud
Sponsored

Kijk terug: zorgeloos zakendoen, ook na 2020

Beeld © Getty Images

Hoe bescherm je je als ondernemer tegen onverwachte tegenslagen? Die vraag lijkt in 'rampjaar' 2020 relevanter dan ooit. In een speciaal online seminar praat Frederique Dormaar met diverse deskundigen over zorgeloos zakendoen. Kijk het seminar nu terug en leer hoe jij ook jouw onderneming wapent tegen een onzekere toekomst.

In samenwerking met kredietverzekeraar Coface het online seminar 'Zorgeloos zakendoen, ook na 2020'. Met Edwin Busio, algemeen directeur van Coface, praat Frederique Dormaar over hun visie op de toekomst. Waar is de verzekeraar onzeker over? Hoe kiezen ze welke landen en sectoren ze nog wel dekken? En waar zien zij kansen voor ondernemers? 

Ook in de studio is Vincent Almering. Als group treasurer is hij medeverantwoordelijk voor het financiële beleid van Interfood. Deze internationale onderneming verhandelt zuivelproducten over de hele wereld. Zij weten na 50 jaar ondernemen als geen ander hoe je met onverwachte tegenslagen omgaat als bedrijf. En hoe komen zij 2020 eigenlijk door? 

Kijk nu de uitzending nu terug op onze online seminar pagina. 

Meer dan alleen corona 

Het coronavirus houdt de samenleving en de economie nog steeds in zijn greep. En dat heeft soms grote gevolgen voor ondernemers. Maar corona is niet de enige uitdaging. Want zeker ook op het wereldtoneel spelen verschillende ontwikkelingen een grote rol. 

Denk alleen al aan de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, of de gespannen relatie tussen het Westen en landen als Rusland en China. En natuurlijk de brexit die met name voor ondernemers in Europa voor grote onzekerheid zorgt. 

'De Brexit wordt nog wel even spannend'

Ook deze internationale ontwikkelingen komen in het seminar aan bod. Interfood werkt met landen van over de hele wereld. En heeft ook veel ervaring in handelen met landen die politiek minder stabiel zijn, of met een volatiele economie. Volgens Almering wordt het rondom de Brexit "nog wel even spannend." Hij verwacht voor het einde van dit jaar geen deal tussen Groot-Brittannië, maar dat raakt vooral de Britten. Hoewel ook de afspraken die Interfood maakt met zijn klanten in Groot-Brittannië, ook onder spanning komen te staan. 

Coface ziet voor ondernemers ook kansen in de Brexit. Zelfs als een deal uitblijft. Welke kansen dat precies zijn zie je op rtlz.nl/seminar

RTL Z Online Seminars

RTL Z organiseert dit jaar diverse online seminars over ondernemen, beleggen en meer. In deze seminars kunnen kijkers zelf vragen stellen aan de deskundigen in de studio en moderatoren achter de schermen. 

Kijk voor het hele programma op rtlz.nl/seminar

Dit is een artikel van