Kabinetsplannen

Prinsjesdag 2020: kijk en lees alles terug

15 september 2020 18:29 Aangepast: 15 september 2020 19:55
Minister Hoekstra met het koffertje. Beeld © ANP

Geen Ridderzaal, geen driewerf hoera van de parlementariërs en geen Oranjefans, maar wel een extra lange uitzending van RTL Z. Met experts bespraken we de belangrijkste kabinetsplannen en het bijzondere jaar dat voor ons ligt.

Kijk hieronder verschillende fragmenten terug. Liever lezen? Dat kan natuurlijk ook. Alle stukken vind je onderaan dit artikel. 

Komen we snel uit de recessie?

Hoe staat onze economie ervoor? Komen we snel uit de recessie en wat gaat de invloed zijn van het coronavirus volgend jaar? We bespreken het met hoogleraar economie Coen Teulings en Hans Stegeman van Triodos. Ook spreken we premier Mark Rutte over de plannen van het kabinet.

Wat verandert er voor werknemers en ondernemers?

Wat gaat er veranderen voor mensen in loondienst, ondernemers en zzp'ers? Je hoort het van hoogleraar economie Coen Teulings, Nora Neuteboom van ABN Amro en Marieke Kopinsky van accountantskantoor EY. Verder spreken we minister van Financiën Wopke Hoekstra.

Koopkracht en jouw portemonnee

Ook dit jaar voorspelde het kabinet dat vrijwel iedereen er volgend jaar op vooruitgaat. Maar is dat wel realistisch? Die vraag leggen we voor aan Arjan Vliegenthart van het Nibud, Nora Neuteboom van ABN Amro en Peter Hein van Mulligen van het CBS. Ook aan het woord: minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Kan ik straks makkelijker een huis kopen?

Wat betekenen de plannen van het kabinet voor de woningmarkt en de zorg? Dat bespreken we met Arjan Vliegenthart van het Nibud en Hans Stegeman van Triodos. Ook spreken we Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties die verantwoordelijk is voor de woningmarkt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van