Prinsjesdag

Extra uitzending: presentatie Miljoenennota, de reacties en uitleg

15 september 2020 14:03 Aangepast: 15 september 2020 18:00
Premier Rutte en minister Hoekstra geven elkaar een ellebooggroet. Beeld © ANP

Het is Prinsjesdag en dat betekent dat het kabinetsbeleid van volgend jaar wordt gepresenteerd. De hele dag zal vooral in het teken staan van de impact van het coronavirus. In deze extra uitzending van RTL Z kom je erachter wat het kabinet doet om de crisis aan te pakken en wat dit voor jou betekent.

We hebben een bomvolle uitzending tussen 14.45 en 18.00 uur waarin we jullie samen met experts, Haagse verslaggevers en interviews met ministers bijpraten over alle belangrijke zaken. 

De livestream is afgelopen.

Dit staat er op de planning

14:45 – 15:07 uur: De Voorbeschouwing

Wat zijn de verwachtingen en wat zegt de koning in de troonrede? We zijn er live bij in Den Haag en spreken erover met Hans Stegeman van Triodos, Nora Neuteboom van ABN Amro en Ingrid Thijssen van VNO-NCW.

15:12 – 15:25 uur: Recessie en de impact van corona

Hoe staat onze economie ervoor? Komen we snel uit de recessie en wat gaat de invloed zijn van het coronavirus volgend jaar? We bespreken het met hoogleraar economie Coen Teulings en Hans Stegeman van Triodos. Ook spreken we premier Mark Rutte.  

15:30 – 15:53 uur: Arbeidsmarkt en ondernemen

Wat gaat er veranderen voor mensen in loondienst, ondernemers en zzp'ers? Je hoort het van hoogleraar economie Coen Teulings, Nora Neuteboom van ABN Amro en Marieke Kopinsky van accountantskantoor EY. Verder spreken we minister van Financiën Wopke Hoekstra. 

16:00 – 16:23 uur: Koopkracht en jouw portemonnee

Ook dit jaar voorspelde het kabinet dat vrijwel iedereen er volgend jaar op vooruitgaat. Maar is dat wel realistisch? Die vraag leggen we voor aan Arjan Vliegenthart van het Nibud, Nora Neuteboom van ABN Amro en Peter Hein van Mulligen van het CBS. Ook aan het woord: minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.  

16:30 – 16:53 uur: Woningmarkt en zorg

Wat betekenen de plannen van het kabinet voor de woningmarkt en de zorg? Dat bespreken we met Arjan Vliegenthart van het Nibud en Hans Stegeman van Triodos. Ook spreken we Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties die verantwoordelijk is voor de woningmarkt. 

17:30 – 17:53 uur: De Samenvatting 

Met Ester Barendregt van de Rabobank, hoogleraar Coen Teulings en Jacco Vonhof van MKB Nederland vatten we de belangrijkste bevindingen van de dag samen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koning in troonrede: 'Nu schrap zetten voor gevolgen zware economische terugslag'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van