Nog twee weken

Reisbrancheclub gaat optreden tegen wanbetalers

14 juli 2020 14:20
Beeld © ANP

Reisbrancheorganisatie ANVR gaat te midden van de coronacrisis optreden tegen wanbetalers. ANVR-leden die hun contributie over dit jaar nog niet hebben betaald, krijgen nog twee weken de tijd om dat te doen. Daarna worden wanbetalers geschorst als lid.

Dat heeft ANVR-topman Frank Oostdam gezegd in gesprek met vakmedium TravMagazine.

"Ik snap dat bedrijven het moeilijk hebben, maar de ANVR heeft de afgelopen periode keihard gewerkt voor het ledenbelang, veel informatie gegeven en veel overuren gemaakt. Als je lid bent van de club moet je meebetalen", aldus Oostdam.

Meebetalen

Volgens Travmagazine was de uiterste betaaldatum voor de factuur van dit jaar 30 juni. Hierop geldt vanwege de coronacrisis een korting van 25 procent. Inmiddels heeft de ANVR circa 75 procent van de totale jaarcontributie binnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Forse omzetdaling in de reisbranche en reclamesector

De reisbranche heeft het zwaar door de coronacrisis. In het interview stelt Oostdam dat de ANVR als organisatie eveneens last heeft van de huidige economische omstandigheden.

Banen schrappen

Waarschijnlijk zullen er bij de vereniging ook nog banen geschrapt gaan worden, maar de details hierover zijn nog niet bekend. "Circa 60 procent van onze kosten zijn personeelskosten, dus dat ligt voor de hand. Ook wij beraden ons wat we als organisatie gaan doen en welke bezetting daarbij hoort."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van