Economie

Ook Rabobank sluit kantoren permanent na coronacrisis

10 juli 2020 16:38 Aangepast: 10 juli 2020 16:41
Een gesloten filiaal van de Rabobank in Driebergen-Rijsenburg. Beeld © ANP

In navolging van ING laat ook Rabobank weten dat een deel van de filialen die gesloten zijn wegens de corona-uitbraak, gesloten blijft. En dat kan banen gaan kosten.

Op dit moment zijn ruim 100 van de 335 bankfilialen van de Rabobank gesloten. Een deel daarvan sluit voorgoed, zo laat de bank vrijdag weten. 

Iets waar Rabobank achter de schermen al langer mee bezig was. "Vestigingen zijn steeds minder relevant voor direct contact en we merken dat klanten steeds minder langskomen", zegt een woordvoerder, volgens wie de definitieve sluiting daarom al langer 'in de pijplijn' zat.

Videobellen

Of er banen verloren gaan, wil de bank op dit moment niet zeggen. Rabobank wijst op de groeiende rol van de klantenservice, die videobelt met klanten. Ook heeft het bedrijf zo'n duizend mobiele adviseurs in dienst die bij klanten over de vloer komen. In totaal werken er wereldwijd bijna 44.000 mensen bij Rabobank.

Eerder op vrijdag werd bekend dat ING één op de vier kantoren in Nederland sluit. Komend jaar gaan op 42 locaties de deuren definitief dicht en komen er servicepunten waar klanten terecht kunnen voor eenvoudige handelingen zoals het openen van een rekening.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ING sluit één op de vier kantoren in Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van