'Geen interesse'

Jumbo zal in ieder geval níet de nieuwe eigenaar van HEMA worden

24 juni 2020 01:37 Aangepast: 24 juni 2020 07:42
Een filiaal van Hema in de binnenstad van Rotterdam. Beeld © ANP

Supermarktketen Jumbo wil niet de nieuwe eigenaar van HEMA worden. Het bedrijf werkt sinds eind vorig jaar samen met Hema en heeft eerder enkele winkels overgenomen. Maar een volledige overname? Dat ziet het niet zitten.

Dat vertelt de financiële directeur van Jumbo, Ton van Veen, in een interview met De Telegraaf. "We hebben een vruchtbare samenwerking, de synergie is goed, vooral waar we elkaar kunnen versterken. Het gaat ons aan het hart, maar er is geen sprake van dat we eigenaar worden", zo legt hij uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Groep schuldeisers HEMA ligt dwars, faillissement aangevraagd'

Volgens Van Veen is de HEMA 'een mooi bedrijf met een enorme historie'. "Dan is het jammer om te zien dat het bedrijf door de jaren heen een speelbal is geworden van financiële partijen."

Ontevreden schuldeisers

Warenhuisketen HEMA is nog lang niet in rustiger vaarwater. De nieuwe eigenaren hebben het aan de stok met een groep ontevreden schuldeisers. Zij voelen zich benadeeld bij de overname vorige week en hebben faillissement aangevraagd voor het moederbedrijf van HEMA.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rol Marcel Boekhoorn bij HEMA nog niet uitgespeeld

Dat Jumbo in de wandelgangen klinkt als overnamekandidaat komt waarschijnlijk door de samenwerking die de supermarktketen met het bedrijf heeft.

Samenwerking

Jumbo nam eind vorig jaar verschillende zaken van Hema over. Daarnaast is op zes stationslocaties een gezamenlijk winkelconcept ontwikkeld en is Hema ook producten gaan verkopen bij Jumbo.

Eerder leek het moederbedrijf van Blokker de HEMA te willen redden van de afgrond. Het concern deed een bod bij de schuldeisers.

Zo vergroot de Hema zijn overlevingskansen

De nieuwe eigenaar van Hema wil het bedrijf op termijn verkopen. Maar wat voor koper zou een goede partij zijn? “Het beste is het als een Nederlandse ondernemer instapt”, zegt retaildeskundige Cor Molenaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van