Bod uitgebracht

Moederbedrijf Blokker wil HEMA redden van de afgrond

14 juni 2020 13:13 Aangepast: 14 juni 2020 14:13
Een Hema in Zutphen. Beeld © Getty

Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, wil warenhuisconcern HEMA overnemen. Topman Michiel Witteveen van Mirage zegt dat in De Telegraaf.

"We hebben donderdag een bod uitgebracht bij de schuldeisers. We willen tot een akkoord komen om de schuldenberg te verminderen", zegt Witteveen.

Schuldenberg

Witteveen zou tot doel hebben om de schuldenberg van HEMA te verkleinen van de huidige 880 miljoen euro tot tussen de 400 en 500 miljoen euro. Dat moet gebeuren door het wegstrepen van schulden en nieuwe investeringen. "Het is de bedoeling dat iedereen inlevert en dan zijn we ook bereid om zelf geld in te brengen om van HEMA weer een gezond bedrijf te maken", zegt Witteveen. Precieze bedragen noemt hij niet in de krant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Valt het wankelende warenhuis HEMA maandag om, of niet?

HEMA verkeert in zwaar weer. Door de coronacrisis komt er minder geld binnen. Morgen moet een aflossing van ruim 50 miljoen euro gedaan worden. Lukt dat niet, dan raakt eigenaar Marcel Boekhoorn de controle over de winkelketen kwijt.

De miljardair is aan het onderhandelen met de schuldeisers. Het merendeel van de schulden is echter opgekocht door hedgefondsen, die niet bereid lijken te zijn schulden weg te strepen zonder zelf zeggenschap te krijgen over HEMA.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van