Economie

Groep twintig rijkste landen geeft 18,6 miljard euro aan coronabestrijding

06 juni 2020 10:12 Aangepast: 06 juni 2020 10:26
Straatbeeld in de Braziliaanse stad São Paulo tijdens de coronacrisis eind mei 2020. Beeld © ZUMA Wire

De twintig belangrijkste economieën ter wereld, verenigd in de G20, trekken 21 miljard dollar (18,6 miljard euro) uit om het coronavirus te bestrijden. Het geld zal gebruikt worden om te testen, voor vaccins en onderzoek.

Het geld wordt landelijk, regionaal en wereldwijd ingezet, meldt de G20 in een persbericht. Het geld is toegezegd door de groep landen na een oproep in april om hulp. Er dreigde een gat van 8 miljard dollar om de coronapandemie te bestrijden, schrijft persbureau Reuters. 

Wereldwijd trekken overheden duizenden miljarden euro’s uit om de gevolgen van de virusuitbraak op te vangen. Veel van het geld gaat overigens naar het aan de praat houden van de economie. 

Groep van twintig rijkste landen

De G20 staat dit jaar onder leiding van Saoedi-Arabië, dat zelf flink in de problemen zit vanwege de coronacrisis én de lage olieprijs. De andere leden van de groep zijn Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Zuid-Korea, Mexico, Rusland, Zuid-Afrika, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Europese Unie. Samen zijn deze landen goed voor ongeveer 85 procent van de totale wereldeconomie en 75 procent van de wereldhandel. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

EU wil 750 miljard euro extra uittrekken om coronacrisis te bestrijden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore