Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

'Japan overweegt nieuw steunpakket van 852 miljard euro'

25 mei 2020 06:55 Aangepast: 25 mei 2020 09:54
Japan probeert weer op te krabbelen na een zware klap door het virus. Beeld © Getty Images

Japan overweegt om nog eens 852 miljard euro in de economie te pompen. Met een nieuw stimuleringspakket - dat volgt op een pakket van ruim een biljoen euro - moeten bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis ondersteund worden.

Dat schrijft zakenkrant The Nikkei maandagmorgen. Vorige maand maakte Japan al een biljoen (duizend miljard) euro vrij om de economische klap van de pandemie op te vangen. 

"De Japanse economie verkeert in een extreem zware toestand en we moeten ons zo snel mogelijk uit deze situatie bevrijden", vertelde minister van Financiën Taro Aso vrijdag. Het Japanse kabinet neemt komende woensdag een besluit over het plan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Corona grijpt om zich heen in Japan: 'Niets lijkt hier verplicht'

Krimp van 22 procent

Het land is het afgelopen kwartaal in een recessie beland. Analisten verwachten in het kwartaal van april tot en met juni nog eens een geannualiseerde krimp van 22 procent. Dat is de kwartaalkrimp, omgerekend naar een heel jaar. 

Japan beëindigde eerder voor de meeste regio's de noodtoestand. Vandaag wordt besloten of de noodtoestand ook voor het gebied rondom hoofdstad Tokio, en de overige gebieden waar die nog van kracht is, wordt opgeheven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van