Economie

Jobbird-oprichter verruilt Gooise miljoenenvilla voor Spaanse B&B

04 mei 2020 14:09 Aangepast: 08 mei 2020 14:50
Villa Cruiming te koop Beeld © Funda

Jan-Peter Cruiming, de oprichter van vacaturesite Jobbird, verkoopt zijn kapitale villa in Blaricum. Vraagprijs: bijna 4 miljoen. Hij vertrekt met zijn vrouw en ex-ceo van Jobbird naar Barcelona om een B&B te beginnen.

Wie op zoek is naar een nieuw huis en daar 3.995.000 euro voor kan neertellen, moet zeker even een kijkje nemen op Funda. Daar staat sinds enkele dagen 'Villa Fluos' te koop, de Gooise villa van Cruiming en zijn vrouw.

Failliet Jobbird

Cruiming werd vermogend door de oprichting van De Nationale Vacaturebank, die hij in 2004 voor 28 miljoen euro verkocht aan uitgever VNU. Daarna begon hij Jobbird, dat eind 2018 na de mislukking van ambitieuze Europese groeiplannen failliet ging.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vacaturesite Jobbird wilde de grootste zijn, maar is nu failliet

Aanvankelijk wilde Cruiming elders nog ceo worden, maar inmiddels blijkt hij voor een andere koers te hebben gekozen. Op Linkedin kondigt hij aan zijn huis te verkopen, en naar Barcelona te verhuizen.

Yogalessen

Samen met zijn vrouw en voormalig Jobbird-ceo Marlot Anna wil hij daar een 'healthy' Bed & Breakfast beginnen. "Met overnachtingen, gezond eten en yogalessen", schrijft hij in een aankondiging op zijn Linkedin-pagina. "En natuurlijk genoeg land voor een paardenparadijs."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jobbird-ceo stuurt mediabureau de laan uit na seksistische tweet

Rijkman Groenink

Op Funda wordt de 'sfeervolle familiewoning' beschreven als 'de meest karaktervolle villa van Blaricum' op een 'werkelijk unieke en idyllische locatie.' Het huis met een woonoppervlakte van 366 vierkante meter, fitnessruimte, dubbele garage en separaat rietgedekt gastenverblijf staat op een perceel van ruim 2500 vierkante meter.

Villa Fluos heeft bekende bewoners gehad. Het werd in 1899 gebouwd voor de industrieschilder Herman Heijenbrock, die er ook zijn atelier had. Volgens zakenblad Quote heeft ook de voormalige topman van ABN Amro Rijkman Groenink er gewoond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van