Ga naar de inhoud
Economie

Wat kost het? 1300 Turkse strandhotels staan te koop

Beeld © Ministerie Buitenlandse Zaken

Momenteel staan 1300 strandhotels in Turkije te koop. Omdat Rusland momenteel Turkije als vakantieoord boycot, zit de klad er helemaal in bij het Turkse toerisme. De boycot werd ingesteld nadat in november een Russisch gevechtsvliegtuig het Turkse luchtruim zou hebben geschonden. Moskou en Ankara wasten elkaar publiekelijk de oren en kondigden wederzijds economische sancties af.

Een van de Russische maatregelen treft nu de Turkse toeristische sector, meldt de Turkse krant Today's Zaman. Vorig jaar bezochten nog ruim 3 miljoen Russische toeristen de Turkse steden en stranden, ofwel 15 procent van het totale aantal bezoekers. Formeel is er geen verbod door het Kremlin voor zijn onderdanen afgekondigd, maar er vliegen geen charters meer naar Turkije. Bovendien heeft de regering in Moskou zijn onderdanen herhaaldelijk gewaarschuwd voor terroristische aanslagen in Turkije.

Today's Zaman meldt dat veel hotels aan de Zwarte Zee vrijwel bankroet zijn. De totale waarde van de hotels die te koop staan, bedraagt ongeveer 12 miljard euro.