Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

1385 coronapatiënten op intensive care, instroom vlakt af

05 april 2020 16:33 Aangepast: 05 april 2020 16:54
Het afgelopen etmaal zijn er 34 patiënten verplaatst naar een ander ziekenhuis. Beeld © ANP

Het aantal Nederlanders dat op een intensivecareafdeling ligt met het coronavirus, is gestegen tot 1385. Dat zijn er 25 meer dan zaterdag, maar de toestroom van patienten vlakt af.

Het kabinet streefde ernaar zondag 2400 intensivecarebedden beschikbaar te hebben. Dat is gelukt. Van die 2400 bedden zijn 505 bedoeld voor mensen die voor andere zaken dan het coronavirus acute zorg nodig hebben.

Van de 1385 Nederlandse ic-patiënten liggen er 24 in Duitsland. Dat zijn er zeven meer dan zaterdag. Het afgelopen etmaal zijn er 34 patiënten verplaatst naar een ziekenhuis in een andere regio, van wie 26 naar een intensive care.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Als de ic's écht vollopen: dan worden dit de criteria voor nieuwe patiënten

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg stelt vast dat het aantal mensen op de intensive care ongeveer gelijk blijft. "Dat komt doordat de instroom afvlakt en er langzamerhand ook meer patiënten herstellen en de ic verlaten."

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt dat er momenteel voldoende capaciteit is op de intensive cares om alle mensen die dat nodig hebben op te vangen.

"We hebben 2400 bedden op afroep beschikbaar", aldus Kuipers. "We hebben de ruimte, de bedden, de apparaten en de roosters klaarliggen. Maar we hebben ze op dit moment nog niet allemaal nodig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van