Omdat het coronanieuws haast niet bij te houden is, zetten we de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen uren overzichtelijk op een rij.
Het coronavirus blijft op de beurzen voor onrust zorgen. De Amerikaanse centrale bank, de Fed, verlaagde gisteren de rente, maar dat mocht niet baten.
In Azië daalden de koersen vanochtend met tussen de 2 en 4 procent en onze eigen AEX-index verliest zo'n 8 procent en daalde zelfs onder de 400 punten. Dat was voor het eerst sinds februari 2016. Het ziet er naar uit dat ook Wall Street flink lager van start gaat.
KLM en Air France: 70 tot 90 procent minder stoelen
Air France-KLM denkt dat de komende twee maanden het beschikbare aantal stoelen 70 tot 90 procent lager ligt dan normaal. Zo zal KLM alle 747's aan de grond houden en Air France alle A380-toestellen die het heeft.
Air France-KLM denkt dat de daling in inkomsten uit het vervoer van passagiers maar voor ongeveer de helft zal worden goedgemaakt door lagere kosten.
In een interne videoboodschap zegt Air France-KLM-baas Ben Smith zijn salaris met een kwart te verlagen. Hij heeft onder meer Frankrijk en Nederland om steun gevraagd.
Ook de Britse prijsvechter Easyjet denkt het 'merendeel' van de vliegtuigen op korte termijn aan de grond te houden. Er is fors minder vraag naar tickets en er zijn reisrestricties van verschillende landen.

Reisbureaus willen steun
Ondertussen vragen de horeca en de reisbranche om steun van de overheid. De horeca wil minstens 5,1 miljard euro.
De reisbranche wil een flink steunpakket. Bedrijven in de sector zouden arbeidstijdverkorting moeten kunnen aanvragen en daarnaast zouden er nog extra maatregelen moeten komen.
Arbeidstijdverkorting
Inmiddels hebben al 20.000 bedrijven werktijdverkorting aangevraagd voor in totaal 300.000 werknemers.
De speciale regeling voor werktijdverkorting die in het leven is geroepen vanwege de coronacrisis geldt ook voor uitzend- en payrollbedrijven, meldt brancheorganisatie ABU.
Veiling FloraHolland: minder bloemen en planten
Er zijn veel minder klanten die bloemen en planten te kopen. Daarom vraag veilingcoöperatie Royal FloraHolland aan kwekers om minder bloemen en planten aan te voeren. Afgelopen vrijdag werd 20 procent van de aangevoerde producten vernietigd omdat er geen kopers waren. Vandaag was dat zelfs de helft.
Kwekers leveren al 25 procent minder aan dan normaal, maar dat is dus niet genoeg.
H&M merkt crisis
Kledingconcern H&M Group, waaronder naast H&M ook onder meer Arket, en Cos vallen, had in de maanden december tot en met februari al last van de coronacrisis. In China waren de verkopen bijna 25 procent lager.
In februari waren in China, op het dieptepunt van alle beperkende maatregelen van de Chinese overheid, 334 van de 518 H&M-winkels gesloten
De totale omzet steeg nog wel, met 8 procent, maar inmiddels grijpt het coronavirus in Europa om zich heen.
Rustig op straat
Ook op de Amsterdamse grachten en in het openbaar vervoer is het stil. Rederijen in Amsterdam stoppen met hun rondvaarten vanwege het coronavirus.
Het aantal reizigers in het openbaar vervoer is vanochtend met 85 procent afgenomen. Dat meldt OV-NL, de koepelorganisatie van openbaarvervoerbedrijven. De afgelopen dagen nam het aantal reizigers in het openbaar vervoer al af met meer dan de helft.
Ook op de weg is het heel rustig. Op het hoogtepunt stond er vanochtend 13 kilometer file, tegen 180 kilometer in een gewone maandagochtendspits.
Basic-Fit
Basic-Fit dat in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje sportscholen heeft, gooit alle vestigingen voorlopig dicht. Ook wordt de opening van nieuwe fitnessclubs tot nader order uitgesteld.